Lampaan ulkofileetä, vihreää parsaa ja juustokastiketta
Tämä ruoka vie kielen mennessään! Murea lampaan ulkofilee yhdessä keväisten parsojen kanssa on maukas makupari. Kaiken kruunaa Kuusamon Juuston Eränkävijä® 28% juustosta valmistettu juustokastike. Raaka-aineista suurin osa saattaa olla myös sellaisia, jotka löydät valmiina omasta keittiöstäsi. Resepti sopii mainiosti kevääseen ja esmerkiksi pääsiäispöytään. Eikun testaamaan!
Vinkki! Lampaan ulkofilee kannattaa jättää keskeltä hieman punertavaksi, jotta liha säilyy mureana ja maukkaana.
lampaan ulkofileetä, vihreää parsaa ja juustokastiketta
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 45 min
NÄITÄ TARVITSET
Lampaan ulkofilee
800g lampaan ulkofileetä
2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Juustokastike
300g Kuusamon Juuston Eränkävijä® 28% juustoa
50g voita
2 rkl vehnäjauhoa
5 dl maitoa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
Tarjoilua varten
500g vihreää parsaa
Valmistus
Lampaan ulkofilee
Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä ja murskatut valkosipulit.
Laita seuraavaksi pannulle lampaan ulkofileet. Kääntele ja paista fileitä, kunnes niissä on kaunis ruskea väri.
Laita ulkofileet uunin kestävään astiaan ja kypsennä loppuun 150 C asteisessa uunissa. Sisälämpömittaria käyttäessä sisälämmön olisi hyvä olla 54-55 C astetta.
Aikaa tähän menee noin 10 minuutti, riippuen uunin tehokkuudesta.
Ota fileet pois uunista ja laita folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi. Ennen tarjoilua siivuta ulkofileet ja mausta oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Juustokastike
Raasta Kuusamon Juuston Eränkävijä® 28% juusto raastimella.
Sulata voi kattilassa.
Lisää kattilaan vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
Lisää kattilaan maito. Sekoita tasaiseksi.
Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes vehnäjauho on kypsää.
Lisää joukkoon juustoraaste, suola ja mustapippuri. Ohenna tarvittaessa maidolla.
Tarjoilu
Poista vihreiden parsojen jaloista noin 3 senttimetriä pois.
Kuumenna paistinpannu ja hiillosta parsat pannulla.
Tarjoile parsat juustokastikkeen ja lampaan ulkofileiden kanssa.