leivän sisään paistettu gouda
Tämä resepti on helppojen lohturuokien aatelia: tarvitset vain tuoreen leivän, paketin juustoa, muutamia mausteita ja tuoreita hedelmiä. Valitse reseptiin joko Gouda tai Savustettu Gouda makusi mukaan. Juusto kypsennetään uunissa leivän sisään, jolloin lopputuloksena on lämmin ja herkullinen dippiastia. Kun Gouda on dipattu hedelmiin, revi mehevä loppuleipä palasiksi ja syö sellaisenaan!
Leivän sisään paistettu gouda
Annoksia: 1 kpl | Valmistus: 60 minuuttia
ainekset
1 iso maalaisleipä tai muu vaalea leipä
1 pkt Kuusamon Juuston Gouda tai Kuusamon Juuston Savustettu Gouda
1-2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Tuoretta oreganoa
Hedelmiä, esim. omenoita
valmistus
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Leikkaa leivän kanteen pyöreä reikä. Siirrä leikattu kansi sivuun.
Koverra leivän pehmeää sisustaa pois niin, että juusto mahtuu sinne.
Pilko Gouda pieniksi kuutioiksi ja laita kuutiot leivän sisälle.
Kaada juustopalojen päälle öljyä ja lisää päälle valkosipulit ja oregano.
Nosta irti leikattu kansi leivän päälle. Kääri koko leipä folioon.
Paista noin 20 minuuttia. Lohko leivän paistuessa omenat tai muut hedelmät.
Jos haluat dipata myös leivästä poiskoverretut sisukset, voit laittaa ne paahtumaan uuniin muutamaksi minuutiksi.
Kun leipä on paistunut, poista folio leivän päältä ja tarjoile heti, jotta juusto ei ehdi jähmettymään!