Lihapata

Lihapata on täydellinen talvipäivien lämmittäjä. Mureaksi haudutettu liha ja aromikas liemi ovat omiaan esimerkiksi perunamuusin kanssa. Lihapata hautuu uunissa yhteensä 3 ja puoli tuntia, joten hätäisen kokin resepti tämä ei varsinaisesti ole. Maku on kuitenkin niin hyvä, että tälle kannattaakin antaa aikaa!


Lihapata

Annoksia: 6 kpl | Valmistus: 4 h


NÄITÄ TARVITSET

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.

  2. Leikkaa paisti kuutioiksi ja paista niitä pannulla siten, että pinta muuttuu kauniin ruskeaksi. Mausta liha paprikamausteella, pippurilla ja suolalla. Kaada lihat pataan.

  3. Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista rapeaksi pannulla. Lisää pekonit pataan.

  4. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon lihafondi. Kaada lihaliemi lihojen joukkoon pataan. Laita padan joukkoon laakerinlehdet ja maustepippurit.

  5. Pistä padan kansi päälle ja laita uuniin noin 2 ja puoleksi tunniksi.

  6. Kuori ja leikkaa sipuli. Yksi sipuli halkaistaan kahdeksaan lohkoon. Kuori ja pilko myös porkkana.

  7. Ota pata uunista ja lisää joukkoon porkkanat ja sipulit sekä Paimenpoika Ruoka & Dippi voimakas. Laita pata takaisin uuniin noin tunniksi tai kunnes porkkanat ja sipulit ovat kypsiä.

  8. Nauti lihapataa esimerkiksi perunamuusin kanssa!