Lyonin kana
Lyonin kana eli poulet au vinaigre, on ranskalainen perinneruoka, joka hurmaa herkullisuudellaan! Mehevät broilerin paistileikkeet yhdistettynä etikkaiseen liemeen on vain yksinkertaisen hyvää! Tässä versiossa korotetaan annos vielä uudelle tasolle lisäämällä kastikkeen joukkoon Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda -juustokastiketta, joka tuo annokseen juuri sopivan määrän täyteläisyyttä. Lyonin kana sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi esimerkiksi samettisen perunamuusin tai riisin kanssa.
Lyonin kana
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 45 min.
NÄITÄ TARVITSET
450 g broilerin paistileikettä
1/2 prk (100 g) Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda
1 sipulin
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
1 rkl tomaattipyrettä
1 dl punaviinietikkaa
1 kanafondin
2-3 dl vettä
Hyppysellinen sokeria
5 kpl tuoretta salvianlehteä hienonnettuna.
Valmistus
Ota broileri huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli.
Ruskista broilerin pinnat pannulla öljyssä (1/2 rkl). Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä öljyttyyn uunivuokaan.
Paista hienonnetut sipulit pannulla öljyssä ja kun ne ovat kuullottuneet, lisää joukkoon tomaattipyree ja etikka. Nosta levyn lämpötilaa niin, että etikka sihahtaa kunnolla. Keitä muutama minuutti.
Lisää joukkoon kanafondi, vesi ja sokeri. Keitä lientä kokoon noin 10 minuutin ajan, kunnes sen määrä on noin puolet alkuperäisestä.
Lisää liemen joukkoon puoli purkkia Paimenpoika Ruoka & Dippi -juustokastiketta ja hienonnetut salvianlehdet. Sekoita.
Kaada liemi broilerien päälle uunivuokaan ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Tarkista broilerin kypsyys.
Tarjoile esimerkiksi samettisen perunamuusin tai riisin kera!