mustaleima-myskikurpitsat
Nyt hyödynnetään syksyisen satokauden antimia ja kokataan ihania täytettyjä myskikurpitsoja! Tee helppo jauhelihatäyte, kuorruta kurpitsat aromikkaalla mustaleima Emmentalilla ja anna uunin hoitaa loput. Mustaleiman voimakas maku ja myskikurpitsan makeus tuovat esille toistensa parhaat puolet, joten tätä reseptiä sinun täytyy ehdottomasti kokeilla!
mustaleima-myskikurpitsat
Annoksia: 4 | Valmistus: 60 minuuttia
ainekset
2 myskikurpitsaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 dl vettä
140 g tomaattisosetta
Suolaa, pippuria, yrttimaustetta ja oliiviöljyä
Tuoretta persiljaa koristeeksi
valmistus
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pese ja halkaise myskikurpitsat, poista siemenet ja rihmat.
3. Lorauta tilkka oliiviöljyä kurpitsoiden leikkuupinnoille ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Paista myskikurpitsoita uunissa 25 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
5. Kuori ja hienonna sipuli.
6. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli. Anna kuullottua.
7. Lisää mukaan vesi, tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia.
8. Nosta myskikurpitsat uunista ja täytä ne jauhelihaseoksella.
9. Raasta päälle aromikasta mustaleima Emmentalia.
10. Paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
Tarjoile raikkaan salaatin kera ja nautiskele syksyisestä tunnelmasta!