Kana-juustosalaatti

 
 

Tämä raikas ja ruokaisa salaatti on mitä mainioin lounassalaatti! Salaatti koostuu ihanista yrteistä, paahdetusta punajuuresta, saksanpähkinöistä sekä täyteläisestä Kuusamon Juuston Goudasta. Mielestämme juusto ehdottomasti kuuluu salaatteihin, sillä se tuo annokseen mukavaa täyteläisyyttä ja pehmeyttä tasapainottaen muuten rapeaa ja raikasta salaattia.


Kana-juustosalaatti

Annoksia: Iso kulhollinen | Valmistus: 30 minuuttia


 
 

ainekset

  • Rapeaa jäävuorisalaattia

  • Iso nippu vapaasti valitsemiasi yrttejä (esim. basilikaa tai rucolaa)

  • Kanasuikaleita

  • Päärynää

  • Punasipulia

  • Paahdettuja punajuuria

  • Saksanpähkinöitä

  • Kuusamon Juuston Goudaa kuutioituna

  • Balsamicoa ja oliiviöljyä, ripaus suolaa ja pippuria

  • Voita paistamiseen

valmistus

  1. Ruskista kanasuikaleet pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuori punajuuri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

  3. Sulata pieni nokare voita pannussa ja paista punajuurikuutioita pannulla noin 15 minuuttia, niin että ne tulevat napakan kypsiksi. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa balsamicoa ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Huuhtele salaatinlehdet sekä yrtit ja laita ne salaattikulhoon.

  5. Pilko päärynä ja punasipuli ja lisää salaattiin.

  6. Lisää salaattiin myös kanasuikaleet, paahdetut punajuuret ja saksanpähkinät.

  7. Kuutioi haluamasi määrä Kuusamon Juuston Goudaa ja lisää salaattiin.

  8. Viimeistele oliiviöljyllä ja balsamicolla.

  9. Nauti!