Omenahillo
Alkusyksystä omenapuut notkuvat makoisia omenoita. Nyt on paras aika hyödyntää kotipuutarhan omenoita ja keittää ihanaa omenahilloa. Hillon mausteena ripaus kanelia tuo syksyisen lämmön jokaiseen lusikalliseen. Kerää siis syksyn sato purkkiin ja nauti itsetehdystä omenahillosta loppuvuosi!
Omenahillo on täydellinen lisä aamupalalle, puuroon tai vaikka lettujen kanssa. Lisäksi tämä sopii erityisen hyvin myös juustolautaselle Goudan ja Vuoristojuuston makupariksi.
Omenahillo
Annoksia: 1 keskikokoinen purkillinen | Valmistus: 30 min
NÄITÄ TARVITSET
1 kg omenoita
2 dl vettä
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
2 dl hillosokeria
1 rkl vaahterasiirappia
Valmistus
Kuori omenat ja poista siemenkodat.
Kuutioi omenat ja laita kattilaan veden kanssa.
Laita joukkoon kaneli- ja vaniljatanko.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
Lisää tarvittaessa vettä, jos se haihtuu kokonaan.
Soseuta omenat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja laita takaisin kattilaan. Voit jättää halutessasi hilloon hieman karkeutta.
Kuumenna ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
Laita hillo purkkiin ja säilytä kylmässä.