paahdettu kasvislasagne
Lasagne kuuluu monien suosikkiruokiin ja mehevä laatikkoruoka huumaa jo pelkällä tuoksullaan. Perinteinen, Italiasta lähtöisin oleva lasagne valmistetaan täyttämällä uunivuoka kerros toisensa jälkeen aromikkaalla jauhelihakastikkeella, juustolla, lasagnelevyillä ja maitokastikkeella. Me halusimme keventää klassikkoruokaa ja kätkeä ison kasan herkullisia vihanneksia lasagnelevyjen väliin.
Tähän herkulliseen laatikkoruokaan saat piilotettua:
kesäkurpitsaa
munakoisoa
suippopaprikaa
punasipulia
lehtikaalia
valkosipulia
tomaatteja
Paahdettu kasvislasagne saa nimensä mukaisesti makua paahdetuista kasviksista. Extramakua saadaan, kun tomaattikastike valmistetaan itse uunissa paahdetuista tomaateista. Paahtamalla kasvisten maku syvenee, rakenne pehmenee ja lasagnen paistoaika lyhenee. Paahtamisessa tärkeää on muistaa käytettäville kasviksille sopiva paistolämpötila, öljy ja mausteet sekä tarpeeksi matala astia. Jos käytät syvää paistoastiaa ja ladot kasvikset sinne päällekkäin, kertyy astiaan helposti nestettä joka, tekee kasviksista lötköjä. Haluamme paahtaa nesteitä sopivasti pois, tuoden makua ja pintaa kasviksille. Jos sinulla on oikein runsaasti aikaa, voit paahtaa kasvikset myös kokonaisia ja pilkkoa ne vasta ennen lasagnen kasaamista. Näin kasvisten maku syvenee entisestään.
Paahdettu kasvislasagne on Sydänmerkitty resepti. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, että resepti on sekä terveellinen, että täynnä makua. Runsas määrä kasviksia ja itse tehty tomaattikastike saavat tasapainoa Eränkävijä 10% -juustosta. Kepeä, mutta maukas juusto antaa juuri sopivan määrän makua ruokaan, joka vie kriittisemminkin kasvisruokaan suhtatuvan mennessään. Kun kerralla syntyy 8 reilua annosta, riittää ruokaa isommalle seurueelle tai pidemmäksi aikaa. Voit myös pakastaa valmista ruokaa, jottei ruokahävikkiä pääse syntymään.
paahdettu kasvislasagne | Sydänmerkki-resepti
Annoksia: 8 annosta (280g annos) | Valmistus: +60 minuuttia
ainekset
Täyte
600 g kesäkurpitsaa
400 g munakoisoa
300 g suippopaprikaa
2 punasipulia
150 g lehtikaalia
2 rkl öljyä
Tomaattikastike
800 g (2 tölkkiä) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Lisäksi
200 g Eränkävijä 10% juustoa raastettuna
12 täysjyvälasagnelevyä
Valmistus
Tomaattikastike:
Lämmitä uuni 220 asteiseksi.
Levitä tomaatit, valkosipulinkynnet, öljy ja suola uunivuokaan.
Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
Jäähdytä tomaatteja hetki ja surauta kastike sitten sauvasekoittimella tasaiseksi.
Täyte:
Pilko kasvikset, leikkaa sipuli renkaiksi ja revi lehtikaalin lehdet varresta pienemmiksi paloiksi.
Aseta kasvikset lehtikaalia lukuun ottamatta uunipellille leivinpaperin päälle
Levitä öljy kasvisten päälle ja paahda uunissa 25 minuuttia 220 asteessa.
Lisää lehtikaali kuumien kasvisten sekaan ja sekoita.
Laske uunin lämpötila 200 asteeseen
Kasaaminen:
Lado uunivuon pohjalle lasagnelevyjä.
Lusikoi levyjen päälle tomaattikastiketta, kasviksia ja juustoraastetta.
Toista vielä kaksi kertaa niin, että viimeiseksi tulee lasagnelevyjä.
Lisää päälle loput tomaattikastikkeesta ja juustoraasteesta.
Paista 200 asteisessa uunissa 35 minuuttia.
Anna lasagnen vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
sydänmerkki-resepti
Sydänmerkillä varustettu resepti kertoo terveellisestä, mutta silti maukkaasta ruokaohjeesta. Olemme kiinnittäneet eritysitä huomiota Sydänmerkki-resepteissä suolan määrään ja rasvan laatuun. Resepteihin on valikoitunut mukaan paljon kasviksia, vähärasvaista lihaa ja juustovalikoimamme Sydänmerkki-tuotteita. Reseptit on tarkistettu lopuksi Sydänmerkki-tiimin toimesta, jotta voimme tarjota ravintosisällöistä luotettavaa tietoa.