Paimenpojan kirjolohikiusaus

 
 
 

Kiireisen arjen pelastus on laatikkoruoat, jotka valmistuvat lähes itsekseen uunissa hauduttamalla. Paimenpoika kermajuusto antaa ihanan lempeän juustoisen maun tälle kirjolohikiusaukselle. Valmis kiusaus on herkullista juuri uunista tulleena, mutta maistuu erinomaiselta myös lämmitettynä seuraavana päivänä.


Paimenpojan kirjoholikiusaus

Annoksia: 4 | Valmistelut: 30 minuuttia | Odotus: 40 minuuttia


Ainekset

  • 600 g tuoretta lohifilettä

  • 750g peruna-sipulisekoitusta

  • 4dl ruokakermaa

  • Paimenpoika kermajuustoa raastettuna

  • Suolaa ja sitruunapippuria

  • Tuoretta tilliä

Valmistus

  1. Raasta haluamasi määrä Paimenpoika kermajuustoa.

  2. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala siivuiksi.

  3. Mausta lohisiivut suolalla ja sitruunapippurilla.

  4. Kaada puolet peruna-sipulisekoituksesta uunivuokaan.

  5. Laita kalasuikaleet perunoiden päälle ja lisää loput peruna-sipulisekoituksesta.

  6. Kaada ruokakerma seoksen päälle.

  7. Lisää lopuksi juustoraaste ja tilli.

  8. Kypsennä uunissa 220 asteessa 35-40 min.

  9. Nautiskele!