Paimenpojan uunimunakas
Mitä jos tekisitkin perinteisen munakkaan uunissa? Uunimunakkaan resepti on helppo ja se valmistuu nopeasti. Sinun ei tarvitse kuin sekoittaa ainekset keskenään ja uuni hoitaa loput. Uunimunakkaan voi täyttää millä vain sekä siihen voi yhdistää jääkaapista löytyviä ruoantähteitä, joka tekee tästä myös erinomaisen ruokahävikin taltuttajan. Tässä reseptissä on käytetty kirsikkatomaatteja, parsakaalia sekä Paimenpoika kermajuustoa.
Uunimunakas on myös helppo valmistella etukäteen vaikka edellisenä iltana ja laittaa aamulla uuniin. Sitä voi helposti myös lämmittää pitkin viikkoa — jos sitä ensimmäisen kierroksen jälkeen vuokaan jää!
Paimenpojan uunimunakas
Annokset: 4 annosta Valmistusaika: 35min
ainekset
6 kananmunaa
1 dl kermaa
1 punainen sipuli
100 g parsakaalia
kirsikkatomaatteja
ripaus suolaa
tuoretta basilikaa päälle
Valmistus
Pilko parsakaali, hienonna sipuli, pilko kirsikkatomaatit ja paista pannulla.
Sekoita kananmunat ja kerma. Kaada munaseos pannulle parsakaalin, kirsikkatomaattien sipulin sekaan.
Paista munakasta alhaisella lämmöllä.
Raasta Paimenpoika kermajuustoa päälle.
Kypsennä munakas uunissa 200 asteessa noin 30 min, tai kunnes se on hyytynyt.
Lisää päälle tuoretta basilikaa.