parsajuustomuffinit
Kevään paras raaka-aine on parsa! Nämä herkulliset parsajuustomuffinit ovat loistavaa satokauden suolaista tarjottavaa. Parsaa syödään yleensä keitettynä, paahdettuna, grillattuna, lisukkeena, alkuruokana tai jopa suolaisena leivonnaisena, kuten näissä parsajuustomuffineissa.
Tässä reseptissä yhdistyvät parsa, Emmental XO juusto ja pekoni, nam!
parsajuustomuffinit
Annoksia: 10 kpl | Valmistus: 60 minuuttia
ainekset
Suolainen piirakkataikina:
2,5 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 tl kuivattuja yrttejä maun mukaan
0,75 dl oliiviöljyä
1 dl kylmää vettä
Täyte:
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
1 tl suolaa
2 dl parsaa
2 dl Kuusamon Juuston Emmental XO-juustoa raastettuna
1 tl oreganoa
1 pkt pekonia
1 tl pippuria
valmistus
Taikina:
Sekoita jauhot, yrtit ja suola keskenään.
Lisää joukkoon öljy ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Lisää vielä vesi ja sekoita.
Vaivaa taikinaa hetki käsin, niin että se irtoaa reunoista ja muodostaa pallon.
Jaa taikina 10 osaan ja pyöritä taikinapalat palloiksi.
Voitele muffinipellin kolot ja vuoraa taikinapalloilla. Voit tehdä vaihtoehtoisesti muffinit myös muffinivuokiin.
Täyte:
Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa pois puumainen kanta. Ryöppää parsat keittämällä niitä 2 minuuttia suolatussa vedessä. Jäähdytä sen jälkeen parsat kylmässä vedessä, jotta kypsyminen lakkaa. Viipaloi jäähtyneet parsat.
Ruskista pekoni pannulla ja viipaloi pieneksi silpuksi.
Raasta Emmental XO:sta noin 2 dl raastetta.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa ja jaa sen jälkeen muffinipohjien päälle.
Paista muffineja uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin ja täyte on hyytynyt.