parsapiirakka
Parsapiirakka syntyy vaivattomasti ja maistuu takuuvarmasti jokaiselle. Aromikas Mustaleima Emmental sopii parsan kaveriksi erinomaisesti — kokeile vaikka!
parsapiirakka
Annoksia: 6 kpl | Valmistus: 45 minuuttia
ainekset
1 pkt voitaikinaa
450 g vihreää tankoparsaa
2 kananmunaa
2 dl Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia raastettuna
Mustapippuria
Valmistus
Nosta voitaikina sulamaan pöydälle.
Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa pois puumainen kanta. Ryöppää parsat keittämällä niitä 2 minuuttia suolatussa vedessä. Jäähdytä tämän jälkeen parsat kylmässä vedessä, jotta kypsyminen lakkaa.
Kaulitse voitaikina ohueksi levyksi pellille ja voitele reunat kananmunalla.
Raasta noin 2 dl Mustaleima Emmentalia ja sekoita kananmuna juustoraasteen joukkoon.
Levitä juustoraaste-munaseos taikinan keskelle.
Asettele parsat seoksen päälle ja mausta vielä mustapippurilla.
Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pohja on rapea.
Nauti!