parsarisotto

Tämä parsarisotto maistuu keväältä! Parsa on keväisin herkullisimmillaan, jolloin etenkin suosittelemme kokeilemaan tätä reseptiä. Raikkaan maun risottoon parsan lisäksi tuo raastettu sitruuna sekä juustoista makua tuo jylhän voimakas Kuusamon Juuston Mustaleima Emmental.

Tarjoile risotto höyryävän kuumana joko sellaisenaan tai lisukkeena lihan kanssa.  Raasta  vielä valmiin risottoannoksen päälle juustoa ja nauti

Reseptin on toteuttanut somevaikuttaja Riikka Hakala ja löydät hänet Instagramista nimellä @retki.riikka


parsarisotto

Annoksia: 4 | Valmistus: 40 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 130 g Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia

  • 1 nippu tuoretta parsaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl voita

  • 1 keltasipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 4 dl risottoriisiä

  • 9 - 10 dl vettä

  • ½ tl suolaa

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu

  • Tuoretta timjamia


Valmistus

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan.

  2. Leikkaa puumainen osa parsoista pois ja pilko noin 3 cm pituisiksi palasiksi.

  3. Hienonna keltasipuli ja valkosipuli.

  4. Lisää kattilaan oliiviöljy, hienonnetut sipulit sekä risottoriisi. Kuullota kevyesti muutaman minuutin ajan. 

  5. Lisää pannulle kuumaa vettä vähitellen, ja sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää joukkoon suolaa, pippuria, timjamia  ja sitruunan kuorta. 

  6. Anna risoton kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan.

  7. Lisää joukkoon pilkotut parsat, ja jatka kypsennystä vielä 10 minuutin ajan.  

  8. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan mehu, voi sekä raastettu Kuusamon Juuston Mustaleima Emmental. Lisää annosten päälle vielä raastettua juustoa ja tarjoile lämpimänä. Nauti keväisestä herkusta luonnon rauhassa!