Patatas bravas

Patatas Bravas on yksi Espanjan rakastetuimmista tapas-herkuista, eikä suotta! Rapeat perunat ovat yksinkertaisen hyviä mausteisen tomaattikastikkeen ja Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastikkeen kera! Patatas Bravas sopii erinomaisesti jaettavaksi ystävien kesken tapaspöydässä tai nautittavaksi lisukkeena. Tämä helposti valmistuva klassikko vie arjen ruokailuhetket täysin uudelle tasolle. ¡Buen provecho!

Näin saat perunoista rapeita: laita keitinveteen suolan lisäksi myös puoli teelusikallista ruokasoodaa. Se tekee keitinvedestä emäksisen, joka tekee perunoiden pinnoista karheat. Näin perunat rapeutuvat uunissa paremmin.


Patatas bravas eli paahdetut perunat

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 50 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 1 kg perunoita

  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • Mausteista tomaattikastiketta

  • 1/2 prk Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakasta

  • 2 valkosipulinkynttä

  • Suolaa

  • Rosmariinia

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1/2 tl savupaprikaa

  • Pippuria

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

  2. Laita vesi kiehumaan ja mausta keitinvesi n. 1/2 rkl suolalla. Kuori ja pilko sillä välin perunat. Leikkaa perunat 4-8 osaan koosta riippuen.

  3. Kun vesi kiehuu, laita perunat kattilaan. Lisää ruokasooda ja keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsenneet. Valuta ylimääräinen vesi kattilasta.

  4. Laita kansi päälle ja ravista kattilaa niin, että perunoiden pinta rikkoutuu.

  5. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää mausteet sekä viipaloitu valkosipuli. Ota mausteseos pois liedeltä, kun valkosipulit ovat kauniin kellanruskeita.

  6. Siivilöi mausteseos ja kaada perunoiden joukkoon.

  7. Levitä perunat uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia. Käännä perunoita varovasti paiston puolivälissä.

  8. Laita perunat tarjoiluastiaan ja tarjoile tulisen tomaattikastikkeen ja Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakkaan kanssa.