peltimakaronilaatikko
Makaronilaatikossa parasta on rapeaksi paistunut pinta! Tekemällä makaronilaatikon uunipellille, saat rapeaa pintaa enemmän. Lisäksi makaronilaatikko valmistuu nopeammassa ajassa. Meidän reseptimme kruunaa juusto — tuo ainesosien kuningas. Kuusamon Juuston Emmentalraaste takaa ruoalle kuin ruoalle ihanan täyteläisen ja aromikkaan maun.
peltimakaronilaatikko
Annoksia: uunipellillinen | Valmistus: 60 minuuttia
ainekset
400 g täysjyvämakaronia
800 g naudan jauhelihaa
2 lihafondia
2 munaa
2 dl kermaa
1 sipuli
1 tl valkosipulijauhetta
valmistus
Keitä makaronit hyvin suolatussa vedessä.
Paista naudan jauheliha pannulla ja lisää joukkoon kaksi lihafondia sekä pilkottu sipuli.
Sekoita kulhossa rikki kananmunien rakenne ja lisää joukkoon kerma sekä valkosipulijauhe.
Sekoita yhteen kypsät makaronit, paistettu jauheliha sekä muna-kermaseos.
Kaada koko seos leivinpaperin päälle uunipannulle ja ripottele päälle reilusti Kuusamon Juuston Juustomurua.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.