Perunamunakas

Värikäs, herkullinen ja täyteläinen perunamunakas on arjen pelastaja, joka syntyy yksinkertaisista aineksista. Keitetyt perunat, tuoreet vihannekset ja raastettu Eränkävijä 10 % -juusto muodostavat yhdessä täydellisen täyttävän aterian. Eränkävijä 10 % on kepeä ja aromikas, sydänmerkitty arktinen arkijuusto, joka sopii mainiosti niin kokkailuun kun leivän päälle – mausta tietenkään tinkimättä!

Perunamunakas on helppo valmistaa ja sopii loistavasti esimerkiksi lounaaksi tai brunssille. Perunamunakas on erinomainen keino hyödyntää ylijääneet perunat. Perunamunakkaan täytteitä voi myös helposti muokata esimerkiksi sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy.


Perunamunakas

Annoksia: 8 kpl | Valmistus: 45 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 5 munaa

  • 75 g Eränkävijä 10 % juustoa raastettuna

  • 14-16 keitettyä perunaa

  • 1/2 paprikan

  • 1/2 purjon

  • Reilun kourallisen tuoretta pinaattia

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • Ruohosipulia

Valmistus

  1. Keitä perunat kypsiksi ja valuta keitinvesi pois.

  2. Aloita valmistamaan täyte. Riko kulhoon viisi kananmunaa ja lisää joukkoon hienonnettu pinaatti, paprika ja purjo.

  3. Raasta joukkoon 75 grammaa Eränkävijä 10% juustoa ja mausta seos suolalla ja pippurilla.

  4. Aseta keitetyt perunat irtokakkuvuokaan ja painele perunat lasin avulla pohjalle ja reunoille.

  5. Kaada täyte perunapohjan päälle.

  6. Ripottele täytteen päälle vielä hienonnettua ruohosipulia ja raasta halutessasi juustoa.

  7. Paista perunamunakasta uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes munakas on kiinteää. Anna jäähtyä ja irrota kakkuvuoan reunus.

  8. Nauti brunssi- tai lounaspöydässä!