pestopasta
Pestopasta hurmaa raikkaudellaan!
Kyllähän se niin vain on, että itse tehty on aina parempi ja siksi kannustammekin sinua loihtimaan mitä maukkaimman ja raikkaimman pestokastikkeen kruunaamaan pasta-annoksesi. Pesto valmistuu nopeasti tehosekoittimella, joten tämä onkin loistava ruoka, kun haluat valmistaa hyvää, mutta nopeasti. Ihana pestopasta ei muuta vierelleen kaipaa, mutta halutessasi voit lisätä annokseen vaikkapa kanaa tai kirsikkatomaatteja.
Pestopasta on helppoa ja herkullista ruokaa, jolla loihdit nopeasti aterian isollekin porukalle. Tämä herkullinen pestopasta rakentuu Kuusamon Juuston mustaleima Emmentalin ympärille. Sen voimakas maku on omiaan pestoon, ja erinomainen kotimainen raaka-aine muun muassa parmesaanin korvikkeeksi. Puhtaista kotimaisista raaka-aineista syntyy taivaallisen hyvää ruokaa!
pestopasta
Annoksia: 4 | Valmistus: 60 minuuttia
ainekset
400g pastaa
2 kpl basilika ruukkuja
2 kpl persilja ruukkuja
1 sitruuna
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl rypsiöljyä tai laadukasta oliiviöljyä
2 dl kotimaisia hampun siemeniä
1/2 Kuusamon Juuston Mustaleima Emmental juustoa
suolaa
valmistus
Laita runsaalla suolalla maustettu vesi kiehumaan isoon kattilaan.
Valmista pesto pastan kiehuessa.
Lisää tehosekoittimeen ensin basilika ja persilja sekä valkosipuli ja öljy. Sekoita massa tasaiseksi. Massa saa olla rouhea, mutta kuitenkin tasainen.
Pilko juusto kuutioiksi, jotta se pyörii paremmin tehosekoittimessa ja lisää tehosekoittimeen. Lisää myös hampunsiemenet ja puolikkaan sitruunan mehu.
Sekoita vielä uudelleen. Maista ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksii.
Valuta vesi pastasta ja laita pasta takaisin kattilaan.
Sekoita kattilassa pasta ja pesto, näin pesto sekoittuu tasaisesti koko annokselle.
Jaa pasta annoskulhoihin ja raasta päälle vielä mustaleima Emmentalia.