Piparkakkumousse
Piparkakkumousse piparimurulla ja puolukoilla on joulun herkullisin ja yksinkertaisin jälkiruoka! Piparkakkumousse on samettisen herkullinen jo itsessään, mutta kun se tarjoillaan yhdessä kirpeiden puolukoiden ja rapean piparkakkumurun kanssa, on joulun ihanimman jälkiruoan ainekset koossa.
Annos tarjoillaan läpinäkyvistä laseissa, jotta kerrokset tulevat kauniisti esille. Jos sinulla on tulossa enemmän vieraita niin kannattaa tuplata resepti. Tämä jälkiruoka jää varmasti juhlavieraidesi mieleen ja kruunaa koko aterian. Voi olla, että kuulet tästä puhuttavan jopa ensi joulunakin!
Piparkakkumousse
Annoksia: 8 kp| Valmistus: 20 min
NÄITÄ TARVITSET
2 prk tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 prk Kuusamon Juuston voimakas Ruoka&Dippi juustokastiketta
1 kpl vaniljatanko halkaistuna
2 tl piparkakkumaustetta
10-15 kpl piparia
100 g puolukoita
Valmistus
Laita tuorejuusto, piparkakkumauste, tomusokeri ja kuohukerma kulhoon ja raavi sekaan vaniljatangon siemenet. Vatkaa kuohkeaksi tehosekoittimella.
Lisää joukkoon Ruoka & Dippi voimakas ja vatkaa niin pitkään, kunnes mousse on sen verran kiinteää, ettei se valu ulos kulhosta käännettäessä.
Kokoa annos laittamalla lasin pohjalle ensin piparimurua ja puolukoita, sitten moussea ja lopuksi vielä piparimurua ja puolukoita. Voit koristella annoksen vielä puolikkaalla piparilla, joka upotetaan moussen pintaan. Nauti joulun parhaasta jälkiruoasta!