Pippurinen juustopasta
Täydellinen suomalainen Ripotella pastajuusto tarvitsee seurakseen tietysti täydellisen reseptin, jossa aromikas pastajuusto pääsee täysiin oikeuksiinsa. Resepti on tietenkin pippurinen juustopasta, italialaiselta nimeltään tunnettu cacio e pepe, joka on taivaallinen yhdistelmä italialaista pastaa ja suomalaista juuston taikaa. Pippurinen juustopasta on täynnä rakkautta ja makua, ja mikä parasta – se valmistuu vain muutamassa helpossa vaiheessa.
Valmis annos on aitoa nautintoa silmille, mutta etenkin makuhermoille. Kuusamon Juuston Ripotella pastajuuston täyteläinen maku yhdistettynä vastarouhittuun ja paahdettuun mustapippuriin luo harmonisen makumaailman, joka vie sinut makumatkalle Pohjois-Suomesta Italiaan.
Pippurinen juustopasta eli cacio e pepe on ehdottomasti ruokalaji, joka jää mieleesi ja jota haluat kokata uudelleen ja uudelleen. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin herkullinen, että se saa aina uudestaan veden herahtamaan kielelle.
Pippurinen juustopasta
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: alle 30 min
NÄITÄ TARVITSET
250 g tagliatelle-pastaa
1 ps (100g) Kuusamon Juuston Ripotella pastajuustoa
1 1/2 tl mustapippuria myllystä
1 1/2 dl pastan keitinvettä
2 rkl oliiviöljyä
20 g voita
1 tl suolaa
Valmistus
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja ota talteen 2 dl keitinvettä.
Paahda rouhittua pippuria kuivalla pannulla tai kasarissa hetkinen, jonka jälkeen lisää öljy, voi ja pastan keitinvesi.
Kiehauta neste ja sekoita joukkoon valutettu pasta sekä Ripotella pastajuustomuru (jätä muutama hyppysellinen juustosta valmiin pastan päälle).
Sekoita voimakkaasti ja mausta suolalla. Ripottele loput pastajuustot valmiin pastan päälle, rouhaise vielä reilusti pippuria päälle ja nauti!