Porkkanakakku tuorejuustotäytteellä
Jos tykkäät porkkanakakusta, on tämä resepti sinua varten! Mehevä ja mausteinen porkkanakakku kätkee sisäänsä samettisen herkullisen tuorejuustotäytteen, joka tekee tästä vastustamattoman herkun. Olipa kyseessä juhlat, viikonlopun kahvihetki tai pieni hemmotteluhetki arjen keskellä, tämä porkkanakakku on nappivalinta. Kokeile reseptiä ja ihastu!
Porkkanakakku tuorejuustotäytteellä
Annoksia: 8-10 kp| Valmistus: 1h 20 min
NÄITÄ TARVITSET
300 g (4-5 kpl) porkkanoita
3 kpl kananmunaa
3 dl fariinisokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljarokeria
1/2 tl suolaa
Leivontamargariinia voiteluun
Korppujauhoja
Tomusokeria
Tuorejuustotäyte
200 g tuorejuustoa
1/2 prk Paimenpoika Ruoka & Dippi voimakasta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Valmistus
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Kuori ja raasta porkkanat.
Riko munat kulhoon ja sekoita fariinisokeri ja öljy joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
Siivilöi sekoitetut kuivat aineet muna-sokerimassaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon myös porkkanaraaste ja sekoita kertaalleen.
Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, Paimenpoika Ruoka & Dippi voimakas, vaniljasokeri sekä kananmuna.
Lisää kakkuvuokaan ensin noin puolet kakkutaikinasta, sen jälkeen tuorejuustoseos ja viimeiseksi loput kakkutaikinasta.
Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kyspsyys.
Kun kakku on jäähtynyt, kumoa se tarjoiluastialle ja koristele tomusokerilla. Säilytä jääkaapissa.