Poropizza
Poro on Suomen pohjoisten alueiden tunnettu raaka-aine, ja Kuusamon Juuston poropizza on täydellinen tapa yhdistää pohjoisen luonnon makuja! Poro tuo pizzaan ainutlaatuista makua, jota pohjoisen maitotilallisten maidosta valmistettu Ripotella pizzajuusto täydentää ihanasti. Tämä poropizza on valkoinen pizza eli pizza bianca, mikä tarkoittaa sitä, että pohjassa on käytetty tomaattikastikkeen sijasta valkoista kastiketta. Pizza bianca onkin poropizzalle täydellinen vaihtoehto, jotta puhtaat pohjoisen maut pääsevät täysiin oikeuksiinsa!
Kuusamon Juuston poropizza on täydellinen valinta niille, jotka haluavat maistaa aitoa pohjoisen luonnon makumaailmaa. Tämä herkku on täynnä makua, tuoreita aineksia, ja se tarjoaa unohtumattoman pizzaelämyksen kaikille ruoan ystäville!
Poropizza (pizza bianca)
Annoksia: 2 pizzaa | Valmistus: 2-4 tuntia
NÄITÄ TARVITSET
Pizzapohja
4 dl vettä
Noin 1 litra pizzajauhoja
25 g tuorehiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
Valkoinen pizzakastike
300 g ranskankermaa
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
Täytteet
300 g Kuusamon Juuston Ripotella juustoa
100 g porochorizoa
100 g poron kylmäsavupaistia viipaleina
Kuivattuja karpaloita
Kuivattua puolukkarouhetta
Pikkusalaatteja
Valmistus
Pizzapohja
Mittaa vesi, hiiva, oliiviöljy, suola ja sokeri kulhoon.
Lisää jauhoja ensin 8 dl ja tarvittaessa lisää.
Aloita taikinan vaivaaminen, jos sinulla on käytössä yleiskone, vaivaa taikinaa matalalla nopeudella 10 minuuttia. Jatka käsin, kunnes taikina alkaa muodostumaan.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile taikinoista pallot. Laita taikinapallot liinan alle kylmään kohoamaan.
Valkoinen pizzakastike
Sekoita ranskankerman joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valmistus
Kuumenna uuni 250 C asteiseksi uunipellit sisällä. Avaa sormin pizzataikinat leivinpaperille.
Muotoile pizzaksi ja levitä valkoista pizzakastiketta pohjille.
Asettele porochorizoa pohjille ja ripottele Kuusamon Juuston Ripotella pizzajuustoa päälle.
Vedä leivinpaperin avulla pizzat kuumille uunipelleille. Paista 12-15 minuuttia, kunnes pizzat ovat kypsiä.
Ennen tarjoilua nostele kylmäsavuporoa pizzojen päälle, ripottele kuivattuja karpaloita ja kuivattua puolukkarouhetta pizzojen päälle. Lopuksi lisää vielä pikkusalaatteja päälle.
Nauti aidoista pohjoisen mauista pizzan muodossa!