poro-punasipulileivät
Helppo ja herkullinen leipä valmistetaan marinoidun punasipulin avulla. Punasipuli muuttuu pienessä hetkessä pannulla makeaksi lisukkeeksi. Punasipulirenkaita marinoidaan vedessä ja ruokosokerissa kuumalla pannulla noin 5 minuutin ajan. Punasipulin rakenne pehmenee marinoinnin aikana ja maku muuttuu voimakkaasta makeahkoksi ruokosokerin ansiosta. Herkulliselle leivälle laitetaan poron kylmäsavupaistia ja voimakasta, Kuusamossa kypsynyttä mustaleima Emmentalia. Paksujen juustoviipaleiden päälle nostetaan suoraan pannulta höyryävän kuumat sipulit, jotka viimeistelevät leivät. Voit jättää leivästä myös poron pois.
poro-punasipulileivät
Annoksia: 2 | Valmistus: 30 minuuttia
NÄITÄ TARVITSET
2 punasipulia
1 dl vettä
2 rkl ruokosokeria
Poron kylmäsavupaistia
Hapanjuurileipää
Valmistus
Marinoidut punasipulit:
Kuori punasipulit ja leikkaa renkaiksi.
Lisää paistinpannulle punasipulirenkaat, vesi ja sokeri.
Anna kiehua, kunnes neste on haihtunut. Sekoita välillä.
Leivän kasaaminen:
Aseta leivälle ensin poron kylmäsavupaistia.
Lisää seuraavaksi mustaleima Emmentalviipaleet.
Viimeistele annos marinoiduilla punasipuleilla.