Ramenkeitto
Lämmittävä ramenkeitto valmistuu helposti myös kotikeittiössä. Tämän ramenkeiton liemen tähdet ovat korealainen chilimaustetahna eli gochujang sekä täyteläinen Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda -juustokastike. Nuudelit imevät itseensä kaikki liemen ihanat maut, ja paksoi tuo annokseen mukaan raikkautta. Annos viimeistellään mehevällä broilerin rintafileellä ja 7 minuutin kananmunalla. Testaa tätä reseptiä ja ihastu!
Ramenkeitto
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 45 min.
NÄITÄ TARVITSET
4 kpl broilerin rintafileetä
125 g udon-nuudeleita
1 kevätsipulin varren
1 pienen sipulin
1 valkosipulinkynsi
2 rkl gochujang-tahnaa
1 l vettä
1 kanafondi
1 prk (200 g) Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda -juustokastiketta
4 paksoin lehteä
Suolaa
Pippuria
Chilijauhetta
2 kananmunaa
Öljyä paistamiseen
Koristeluun esim. kevätsipulia ja suolapähkinöitä
Valmistus
Laita vesi kiehumaan ja keitä kananmunia noin 7 minuuttia.
Paista broilerin rintafileet pannulla ja mausta ne suolalla, pippurilla ja chilillä.
Pilko sipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja hienonna valkosipuli. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita liemessä niin kauan, että ne ovat pehmenneet.
Lisää joukkoon gouchujang-tahna ja sekoita.
Lisää joukkoon vesi, kanafondi ja Paimenpoika Ruoka & Dippi -juustokastike. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti.
Lisää liemen joukkoon nuudelit ja keitä ohjeen mukaan. Lisää muutamaa minuuttia ennen nuudelien valmistumista paksoin lehdet joukkoon.
Leikkaa kanan rintafileet suikaleiksi valmiiksi suupaloiksi.
Asettele keittolautaselle nuudeleita, paksoin lehti, reilusti lientä ja asettele näiden päälle puoliksi leikattu keitetty kananmuna, kanan rintafilee sekä koristele halutessasi esim. suolapähkinöillä ja kevätsipulilla.