Ranskalainen broileripata

Täyteläinen ja aromikas broileripata tuo kotiisi ranskalaisen keittiön tunnelmaa. Mehukkaat broilerin paistileikkeet, rapeaksi paistettu pekoni ja umamiset herkkusienet maistuvat täydellisiltä punaviinin ja yrttien maustamassa liemessä. Padan viimeistelee Paimenpoika Ruoka & Dippi voimakas -juustokastike, joka tekee liemestä ihanan kermaisen. Tämä sopii erinomaisesti tarjottavaksi rapeakuorisen patongin tai samettisen perunamuusin kanssa!


Ranskalainen broileripata

Annoksia: 4-6 kpl | Valmistus: 50 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 600 g broilerin paistileikettä

  • 1 prk (200g) Paimenpoika Ruoka & Dippi voimakas -juustokastiketta

  • 150 g pekonia

  • 1 tlk säilöttyjä herkkusieniä

  • 5 salottisipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 dl punaviiniä

  • 2 rkl vehnäjauhoja

  • 2-3 dl kanalientä

  • 2-3 laakerinlehteä

  • 1 tl timjamia

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Leikkaa broilerileikkeet pienemmiksi paloiksi. Ruskista niiden pinnat öljyssä paistinpannulla. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla ja siirrä pataan.

  3. Viipaloi valkosipulinkynnet ja lisää ne pataan.

  4. Pilko pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin ja lisää pekonit pataan.

  5. Paista pannulla vielä herkkusienet ja lohkoiksi pilkottu sipuli. Kun ne ovat saaneet hieman väriä, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää punaviini, kiehauta seos ja kaada pataan.

  6. Kaada pataan kanaliemi, tomaattipyree, timjami ja laakerinlehdet.

  7. Lisää pataan vielä Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -juustokastike ja sekoita.

  8. Laita pata uuniin kansi päällä 200 asteeseen noin 50 minuutiksi. Tunnin jälkeen otetaan kansi pois ja jatketaan kypsennystä vielä 30 minuuttia.