Ranskalainen sipulikeitto
Ranskalainen sipulikeitto on todellista lohturuokaa! Pitkään karamellisoidut sipulit tuovat keittoon luonnollista makeutta ja täyteläisyyttä. Ennen tarjoilua keiton päälle asetellaan leipäviipaleet, joiden päälle raastetaan reilusti Kuusamon Juuston aromikasta Kevyt emmentalia. Keitot leipineen laitetaan hetkeksi uuniin, jotta juusto sulaa kunnolla. Sitten päästäänkin jo nauttimaan!
Tämä keitto sopii niin alkuruoaksi kuin sellaisenaan nautittavaksi, erityisesti viileinä iltoina. Kokeile ja ihastu!
Ranskalainen sipulikeitto
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 1 h 30 min.
NÄITÄ TARVITSET
800 g keltasipulia
3 valkosipulinkynttä
25 g voita
1 tl sokeria
8 dl lihalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
10 kpl tuoreita timjaminoksia
3 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
4 viipaletta maalaisleipää
Valmistus
Kuori ja viipaloi sipulit puolirenkaiksi. Hienonna myös valkosipulit.
Lisää kattilaan voi ja sipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää joukkoon sokeri. Kuullota kattilassa vähintään puoli tuntia niin, että sipulit karamellisoituvat ja muuttuvat ruskean värisiksi.
Kun sipulit ovat karamellisoitu, lisää joukkoon lihaliemi, valkoviini, laakerinlehdet, suola, mustapippuri ja timjaminoksat. Sekoita ja laita kansi päälle. Anna hautua noin puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Laita leipäviipaleet paahtimeen.
Lado keitto kulhoihin ja laita päälle leipäviipaleet ja raasta reilusti Kevyt emmentalia päälle. Gratinoi annoksia uunissa noin 5-10 minuuttia kunnes juusto on sulanut.
Nauti!