Reikäleipäpitsa

Ruisreikäpitsa on ihanan tummanpuhuva herkku, joka juhlii suomalaisia makuja!

Reikäleipäpitsa rakentuu maltaisen ruisleivän päälle, joka saa täytteeksi iki-ihania kantarelleja, ilmakuivattua kinkkua, salviaa, pinaattia, punasipulia ja kapriksia. Pitsan päälle ripotellaan raastettua Savujuustoa, joka on saanut makunsa omassa savustamossamme savustetuista leppälastuista. Tässä pitsassa yhdistyvät voimakkaat ja syvät maut, ollen kuitenkin samaan aikaan kevyempi vaihtoehto.

Ruisreikäpitsa on helppo ja nopea valmistaa, sillä pohjaa ei tarvitse erikseen leipoa ja kohottaa. Täytetyn pitsan voi lämmittää kätevästi esimerkiksi pitsakiven päällä uunissa, mökkipihan grillissä tai vaikkapa pitsauunilla. Kypsentäessä kannattaa olla tarkkana, ettei pitsa pala!


Reikäleipäpitsa

Annoksia: 2 kappaletta | Valmistus: 30 minuuttia


NÄITÄ TARVITSET

  • ½ pkt (n. 160 g) Kuusamon Juusto Savujuustoa raastettuna

  • 1 kpl maltainen ruisleipä (kaksi puolikasta)

  • 100 g kanterelleja puhdistettuina ja puolitettuina

  • n. 15 kpl pieniä pinaatinlehtiä

  • n. 10 kpl salvianlehtiä

  • n. 6 siivua ilmakuivattua kinkkua

  • 2 rkl kapriksia

  • ½ kpl punasipuli viipaloituna

  • oliiviöljyä

  • 180 g ranskankermaa

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

  • hyppysellinen suolaa ja pippuria

  • 2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna

  • ½ kpl limen mehu

Valmistus

Kastike:

  1. Aloita sekoittamalla kastikkeen raaka-aineet keskenään. Levitä kastiketta leipäpuolikkaiden päälle. Ripottele ⅔ juustosta kastikkeen päälle. Asettele juuston päälle kantarellit, pinaatinlehtiä, ilmakuivattua kinkkua ja kapriksia. Ripottele loput juustosta täytteiden päälle

  2. Kypsennä pitsa haluamallasi tavalla: voit kypsentää sen esimerkiksi pitsakiven päällä uunissa tai grillissä. Voit halutessasi käyttää myös pitsauunia.

  3. Lisää kypsennetyn pitsan päälle sipulia, salvianlehtiä ja hieman oliiviöljyä.