riistahodarit

 
 
Emmental

Riistakäristys ja puolukka luovat yhdessä vahvan emmentalin kanssa mitä herkullisimmat hodarit. Käristyksen riistainen maku tasapainottuu makean pirskahtelevalla puolukkahillolla. Vahva emmental XO raastetaan kuuman käristyksen päälle, jolloin juusto sulaa upeasti. Voit myös valmistaa hodarit valmiiksi, ja lämmittää uunissa juuri ennen tarjoilua. Näin isolle porukalle on helppo valmistaa syötävää niin, ettei koko tilaisuutta tarvitse viettää keittiössä. Kokeile myös valmistaa hodarisämpylät itse, yllätyt miten helppoa se onkaan!

 
 

riistahodarit

Annoksia: 6 kpl | Valmistus: 45 min.


 
 

ainekset

  • 6 hodarisämpylää - valmiina tai tehtynä itse

  • 600g riistakäristystä 

  • Suolaa

  • Pippuria

  • Puolukkahilloa 

  • Puolukoita 

  • 170g Kuusamon Juuston Emmental XO juustoa raastettuna 

Valmistus

  1. Jos valmistat hodarisämpylät itse, tee sämpylät ohjeen mukaan.

  2. Paista riistakäristys pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Raasta emmental XO

  4. Lämmitä hodarisämpylöitä hetki uunissa tai mikrossa.

  5. Leikkaa sämpylät auki ja laita pohjalle puolukkahilloa.

  6. Laita hillon päälle kuumaa riistakäristystä, lisää käristyksen päälle juustoraastetta.

  7. Koristele kokonaisilla puolukoilla.