salaatti paahdetuista kasviksista ja hiillostettu juustovinegretti
Salaattia lämpeneviin kevätpäiviin. Reseptissä yhdistyy uunissa paahdetut kasvikset. baby gem -salaatti ja makua tuova hiillostettu juustovinegretti. Kastikkeessa hyödynnämme jyhkeän täyteläistä Punaleima Emmentaliamme, joka hiillostetaan pannulla kastikkeen joukkoon.
Tämä salaatti on ruokaisa, joten se sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeena, esimerkiksi lihan kanssa. Voit myös yhdistellä muita kasviksia salaattiin oman maun tai sesongin mukaan. Eikun kokeilemaan ja nauttimaan!
Salaatti paahdetuista kasviksista ja hiillostettu juustovinegretti
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 45 min
NÄITÄ TARVITSET
Paahdetut kasvikset
1 kg erivärisiä porkkanoita
1 kpl iso kukkakaali
2 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
Hiillostettu juustovinegretti
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
Tarjoilua varten
Paahdetut kasvikset
Hiillostettu juustovinegretti
2 kpl baby gem salaattia
Valmistus
Paahdetut kasvikset
Leikkaa porkkanoista kannat pois. Leikkaa porkkanat peukun kokoisiksi paloiksi.
Poista kukkakaalista lehdet ja nypi nuput irti.
Asettele kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille.
Lisää kasviksiin rypsiöljy ja suola. Pyörittele öljy ja suola tasaisesti kasviksiin.
Paahda 25-30 minuuttia 175 C asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.
Hiillostettu juustovinegretti
Leikkaa Kuusamon Juuston Punaleima Emmental puolen sentin paksuisiksi siivuiksi.
Hiillosta juustosiivut kuumalla paistinpannulla, tai kaasupolttimella. Anna jäähtyä.
Laita kulhoon valkoviinietikka, suola ja hunaja.
Lisää rypsiöljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Leikkaa hiillostetut juustosiivut kuutioiksi ja lisää vinegretin joukkoon.
Tarjoilu
Poista salaateista uloimmat lehdet.
Revi muut lehdet kylmään veteen. Sen jälkeen valuta ja kuivaa salaatinlehdet.
Asettele salaatinlehdet laakealle tarjoiluastialle leveästi.
Nostele lehtien päälle paahdettuja kasviksia.
Viimeistele annos hiillostetulla juustovinegretillä ja nauti!