Salaattileivät
Tässä on resepti maailman parhaalle salaattileivälle. Leivän salaisuus piilee täydellisessä kastikkeessa. Vinegrette valmistetaan yhden kulhon taktiikalla sekoittamalla kaikki ainekset lusikalla sekaisin. Kirpeän raikas kastike antaa leivälle potkua. Rapea salaattiseos rouskuu mukavasti haukatessa, ja jokaisella puraisulla kirpeä kastike jättää mitä upeimman jälkimaun. Kevyt Emmentalviipale viimeistelee makunautinnon. Voimakas, mutta silti kevyen makuinen juusto on varustettu Sydänmerkillä. Tätä leipää tekee mieli syödä aamulla, päivällä ja illalla. Niin hyvää se on!
salaattileivät
Annoksia: 4 | Valmistus: 20 minuuttia
NÄITÄ TARVITSET
Vinegrette:
1/2 dl öljyä
1/4 dl väkiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
Rouhittua pippuria
1 luomusitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
Lisäksi:
4 siivua vaaleaa leipää
Pussillinen valmista salaattiseosta
näin onnistut
Vinegrette:
Mittaa pieneen kulhoon oliiviöljy ja väkiviinietikka.
Lisää suola, sokeri ja pippuri.
Raasta sitruunan kuori sekaan.
Lisää lopuksi puolikkaan sitruunan mehu.
Sekoita vinegrette tasaiseksi.
Leivän kasaaminen:
Laita leivän päälle 2-3 Kevyt Emmentalviipaletta.
Lisää juuston päälle reilusti salaattia.
Lusikoi päälle vinegrettea.
Nauti!
Vinkki: Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa vinegretten ja salaatin keskenään ennen leivän kasaamista.