Savuinen makaronilaatikko

Arkiruokien klassikko makaronilaatikko saa uutta potkua lempeän savuisesta Kuusamon Juuston Savujuustosta. Helposti valmistuva makaronilaatikko valmistetaan perinteisellä reseptillä, jolla jokainen onnistuu varmasti. Riittoisa laatikkoruoka viimeistellään kuorruttamalla pinta runsaalla kerroksella Kuusamon Juuston Savujuustoa raastettuna.

Lempeän savuinen Savujuusto valmistetaan Kuusamossa savustamalla omassa salaisessa savustamossamme lempeää edamjuustoa. Savujuusto antaa upeaa makua ruokaan kuin ruokaan, loihtien kaikista arkisimmistakin ruoista astetta parempia.

Rakastu savuun!


Savuinen makaronilaatikko

Annoksia: 6 | Valmistus: +60 minuuttia


 
 

näitä tarvitset

  • 7 dl makaronia

  • 400 g jauhelihaa

  • 1 sipuli

  • 8 dl maitoa

  • 3 munaa

  • Tomaattimurskaa

  • Kuusamon Juuston Savujuustoa

  • Suolaa, pippuria, timjamia ja paprikamaustetta

näin onnistut

  1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä.

  2. Pilko sipuli ja kuullota se pannulla.

  3. Lisää jauhelija ja ruskista.

  4. Lisää mausteet ja tomaattimurska jauhelihan ja sipulin joukkoon.

  5. Sekoita maito ja kananmunat keskenään.

  6. Kaada ainekset uunivuokaan.

  7. Ripottele Savujuustoa raastettuna reilusti makaronilaatikon päälle.

  8. Paista 120 asteessa noin 1 tunti.

  9. Laita vielä uuni hetkeksi 200 asteeseen ja ja paista vielä hetki, jotta pinta gratinoituu kauniisti.