savuinen nakkikeitto sulatejuustolla

Klassinen nakkikeitto vie makumatkalle lapsuuteen. Muistatko miten ihanaa oli saapua kotiin harrastuksista, kun kotona tuoksui hellalla poriseva keitto?

Nopeasti valmistuva keitto lämmittää ympäri vuoden ja maistuu erityisesti hyvän leivän kanssa nautittuna. Erityisesti arkiruokana nakkikeitto on mitä parhainta tarjoiltavaa: keitto on riittoisaa ja täyttävää. Nakkikeittoon saat helposti lisää makua paistamalla nakit ennen keittoon lisäämistä. Tässä reseptissä olemme käyttäneet savustettuja nakkeja, mutta voit korvata ne myös tavallisilla nakeilla. Maku viimeistellään Savuporosulatejuustolla, jonka ansiosta keitosta tulee kermaisen herkullista.


savuinen nakkikeitto sulatejuustolla

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 60min


NÄITÄ TARVITSET

  • 1 pkt (350 g) savustettuja nakkeja 

  • 3 keskikokoista porkkanaa 

  • 1 keskikokoinen palsternakka 

  • 2 isoa kiinteää perunaa 

  • 1 l lihalientä 

  • 6 kokonaista mustapippuria 

  • 6 kokonaista valkopippuria 

  • 200 g Kuusamon Juuston Savuporosulatejuustoa 

  • 1 ruukku ruohosipulia 

  • Voita ja öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Pilko nakit suupalan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla rapeiksi ja ruskeiksi. Käytä paistamiseen voita ja öljyä. Siirrä nakit paistamisen jälkeen lautaselle odottamaan.

  2. Pese juurekset hyvin ja pilko ne kuorineen sopivan kokoisiksi paloiksi.

  3. Ruskista juurekset kevyesti samalla pannulla, jolla ruskistit nakit.

  4. Laita juurekset, pippurit ja lihaliemi kattilaan ja keittele noin 15 minuuttia - tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Juureksiin saa jäädä pieni purutuntuma. 

  5. Lisää nakit ja sulatejuusto keittoon ja kiehauta.

  6. Lisää silputtu ruohosipuli ja tarjoile juustovoileipien kanssa!