Savujuusto-joulukuuset
Voitaikinalevyistä on muuhunkin kuin joulutorttuihin! Suolaiset ja kekseliäät Savujuusto-joulukuuset ovat valmistettu vain muutamasta yksinkertaisista raaka-aineista — voitaikinalevyistä, punaisesta pestosta ja Kuusamon Juuston Savujuustosta.
Suolaiset savujuusto-joulukuuset ovat myös erityisen nopea valmistaa, joten jos kaipaat esimerkiksi pikkujouluihin tai joulupöytään inspiraatiota nopeasti valmistettaviin, mutta nopeisiin herkkuihin, tässä olisi sinulle täydellinen ratkaisu. Halutessaan Savujuuston tilalle voi vapaasti vaihtaa esimerkiksi Emmental-, Eränkävijä- tai Gouda-raastetta. Näin saat tehtyä hieman eri makuisia joulukuusia, jokaisen makuun sopivaksi.
Joulukuuset valmistetaan cocktail-tikkuihin, jolloin ne pysyvät hienosti kasassa ja voidaan asetella näyttävästi pystyasentoon korkeaan astiaan. Suolaiset Savujuusto-joulukuuset ilahduttavat varmasti niin lapsia kuin aikuisiakin!
Savujuusto-joulukuuset
Annoksia: 20 kpl | Valmistus: Valmistusaika: 40 minuuttia + voitaikinalevyjen sulamiseen varattava aika (20 min)
NÄITÄ TARVITSET
½ pkt (n. 163 g) Kuusamon Juusto Savujuustoa raastettuna
1 kpl (5 levyä) valmiiksi kaulittuja voitaikinalevyjä
1 prk (n. 165 g) punaista pestoa
1 kpl kananmuna
20 kpl puisia grillitikkuja
Jauhoja kaulimista varten
Valmistus
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180-asteeseen.
Jauhota pöytäpinta ja voitaikinalevyt kevyesti. Kauli levyjä hieman ohuemmiksi: noin 4 mm paksuisiksi. Levitä jokaisen levyn päälle noin kaksi ruokalusikallista pestoa ja pieni kourallinen juustoraastetta. Painele juustoraaste kevyesti kädellä peston kanssa voitaikinalevyyn kiinni.
Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi suikaleeksi. Muotoile suikaleet joulukuusen muotoon ja työnnä puinen grillitikku niiden läpi joulukuusen “rungoksi”.
Siirrä joulukuusen leivinpaperilla peitetylle pellille ja voitele kevyesti kananmunalla. Paista joulukuusia uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Voit halutessasi koristella joulukuusen juustosta leikatuilla tähdillä: työnnä grillitikkuja joulukuusten läpi sen verran, että kuusen latvaan jää näkyviin osa tikkua - kiinnitä juustosta leikattu tähti kuusen latvan läpi tulevaan grillitikun päähän.
Nauti!