Savujuusto-perunasalaatti

Perinteinen perunasalaatti Kuusamon Juuston tapaan. Tottakai reseptistämme löytyy juustotwisti ja lisäsimmekin salaattin aidoilla leppälastuilla savustettua Kuusamon Juuston Savujuustoa. Lisäksi yleensä käytettävän majoneesikastikkeen sijaan, perunasalaattiin valmistetaan maukas vinegretti, joka tekee perunasalaatista raikkaamman.

Perunasalaattia tarjoillaan niin kesän juhlissa, esimerkiksi juhannuksena, mutta myös uutena vuotena. Tottakai se sopii myös arkeen ja erilaisten grilliruokien kanssa tarjoiltavaksi. Kokeile ja ihastu!

Vinkki! Voit tehdä salaatin kotona valmiiksi purkkiin ja ottaa sen mukaan piknikille tai retkelle.


perunasalaatti

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 30 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 800 g kuorittua kiinteää perunaa

  • 325 g Kuusamon Juuston Savujuustoa kuutioituna

  • 150 g suolakurkkua kuutioituna

  • 2 kevätsipulia

  • 1 ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 0,5 dl vaaleaa balsamicoa tai omenaviinietikkaa

  • 1 rkl suolaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Leikkaa perunat noin peukunpään kokoisiksi paloiksi.

  2. Laita perunat kiehuvaan veteen kypsymään. Kypsennys vie noin 12-15 minuuttia.

  3. Valmista sillä aikaa vinegretti sekoittamalla kulhossa oliiviöljy, vaalea balsamico, suola ja sokeri.

  4. Lisää vinegretin joukkoon leikatut suolakurkut ja tilli.

  5. Hienonna kevätsipuli ja lisää vinegretin joukkoon.

  6. Valuta kypsät perunat siivilässä ja lisää perunat vinegretin joukkoon. Jäähdytä ja anna tekeytyä hetki.

  7. Lisää salaatin joukkoon kuutioitu Kuusamon Juuston Savujuusto. Tarkista maku ja nauti!