Savujuusto-porotortut

Nämä herkulliset savujuusto-porotortut ovat täydellinen suolainen tarjottava joulun juhlapöytään. Kuusamon Juuston savujuusto tuo joulutorttuihin pehmeän savun vivahteen, joka sopii täydellisesti poron makupariksi. Nämä suolaiset joulutortut voi muotoilla joulun aikaan perinteisen tähtikuvion muotoon ja joulun ulkopuolella esimerkiksi neliön muotoisiksi cocktail-paloiksi. Torttujen koristeluun sopii erinomaisesti esimerkiksi puolukkajauhe.


Savujuusto-porotortut

Annoksia: 16 kpl | Valmistus: 30 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 8 levyä lehtitaikinalevyjä

  • 200 g Kuusamon juuston Savujuustoa raastettuna

  • 100 g pororouhetta

  • 3 kananmunaa

  • koristeluun puolukkajauhetta

Valmistus

  1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön uunipelleille leivinpaperin päälle.

  2. Sekoita kulhossa Kuusamon Juuston savujuusto, pororouhe ja kaksi kananmunaa.

  3. Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja muotoile haluamaasi muotoon.

  4. Asettele savujuusto-porotäytettä keskelle lehtitaikinalevyjä.

  5. Voitele lehtitaikinalevyt kananmunalla. Paista 200 C asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

  6. Ripottele torttujen päälle halutessasi puolukkajauhetta.