Savujuusto-porotortut
Nämä herkulliset savujuusto-porotortut ovat täydellinen suolainen tarjottava joulun juhlapöytään. Kuusamon Juuston savujuusto tuo joulutorttuihin pehmeän savun vivahteen, joka sopii täydellisesti poron makupariksi. Nämä suolaiset joulutortut voi muotoilla joulun aikaan perinteisen tähtikuvion muotoon ja joulun ulkopuolella esimerkiksi neliön muotoisiksi cocktail-paloiksi. Torttujen koristeluun sopii erinomaisesti esimerkiksi puolukkajauhe.
Savujuusto-porotortut
Annoksia: 16 kpl | Valmistus: 30 min
NÄITÄ TARVITSET
8 levyä lehtitaikinalevyjä
200 g Kuusamon juuston Savujuustoa raastettuna
100 g pororouhetta
3 kananmunaa
koristeluun puolukkajauhetta
Valmistus
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön uunipelleille leivinpaperin päälle.
Sekoita kulhossa Kuusamon Juuston savujuusto, pororouhe ja kaksi kananmunaa.
Leikkaa lehtitaikinalevyt puoliksi ja muotoile haluamaasi muotoon.
Asettele savujuusto-porotäytettä keskelle lehtitaikinalevyjä.
Voitele lehtitaikinalevyt kananmunalla. Paista 200 C asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
Ripottele torttujen päälle halutessasi puolukkajauhetta.