paimenpojan jauhelihakiusaus
Monet tuntevat kinkkukiusauksen, mutta mitä jos tekisitkin kiusauksen tällä kertaa jauhelihasta? Paimenpojan jauhelihakiusaus on koko perheen suosikkiarkiruoka, jota voi tehdä isommankin satsin kerrallaan. Lisäksi jauhelihakiusaus valmistuu nopeasti. Muutama minuutti vain pilkkomista ja uuni hoitaa loput!
Tässä reseptissä pääaineksina ovat peruna, jauheliha, tomaattimurska, kerma sekä klassinen Paimenpoika kermajuusto. Juusto tuo kiusaukseen täyteläistä ja kermaista makua! Raasta juustoa niin paljon kuin sinulle maistuu – mitä enemmän juustoa sen parempaa!
paimenpojan jauhelihakiusaus
Annokset: 8 annosta Valmistusaika: aktiivinen aika 15min, passiivinen 60min
ainekset
800 g perunoita ohuina siivuina
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
400 g paistijauhelihaa
2 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1-2 porkkanaa
2 dl lihalientä
2 tl yrttimausteseosta
Ripaus sokeria ja suolaa
2 dl kermaa
Paimenpoika kermajuustoa raastettuna
Valmistus
1. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi.
2. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha.
3. Lisää porkkana raastettuna ja kuumenna sekoitellen.
4. Lisää mausteet, tomaattimurska ja lihaliemi.
5. Anna kiehua muutama minuutti.
6. Lisää seokseen ruokakerma.
7. Kaada perunat laakeaan uunivuokaan ja sekoita joukkoon jauhelihaseos.
8. Raasta päälle Paimenpoika kermajuustoa.
9. Kypsennä uunin ala- tai keskiosassa 225 asteessa noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.