siemennäkkileipä
Itse valmistettu siemennäkkileipä katoaa parempiin suihin hetkessä. Pellillinen näkkileipää valmistuu helposti, eikä taikina vaadi vaivaamista tai muita työläitä vaiheita. Kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään, asetellaan pellille ja annetaan kohota ennen paistoa. Valmis näkkileipä rikotaan paloiksi, jotka säilyvät kuivassa säilytettynä pidempiäkin aikoja hyvänä. Reseptin siementen mittasuhteita voi helposti muuttaa kaapista löytyvien ainesten mukaisesti, kunhan kokonaismäärä pysyy samana. Ja jos et pidä aniksen mausta, jätä aniksensiemenet pois reseptistä. Tarjoile esimerkiksi kotimaisten juustoviipaleiden tai Kuusamo-herkuttelusarjan Savustetun Goudan kanssa.
Vinkki: Anna siemennäkkileivän ainekset ja resepti lahjaksi ystävälle, isovanhemmille tai opettajalle. Valmistaminen on todella helppoa, tavitset vain kauniin lasipurkin ja reseptin ainekset. Kaikki ainekset kasataan kauniisti kerroksittain lasipurkkiin, resepti kirjoitetaan korttiin ja kortti kiinnitetään purkkiin narulla. Valmista!
siemennäkkileipä
Annoksia: Pellillinen | Valmistus: + 60 minuuttia
näitä tarvitset
1 dl vaaleita seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1,5 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl murskattuja aniksensiemeniä
3 dl vettä
Oliiviöljyä voiteluun
Pinnalle sormisuolaa
näin onnistut
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se oliiviöljyllä.
Levitä taikina ohuesti leivinpaperin päälle.
Jaa taikina veitsellä ristikonomaisesti neliöiksi.
Paista 150 asteisessa uunissa noin tunti.
Anna jäähtyä ja paloittele vasta sitten.