Ranskalainen sipulikeitto
Suussa sulava ranskalainen sipulikeitto lämmittää viilenevissä säissä. Saat herkullisen kuorrutuksen sipulikeittoon Sinileima Emmental -raasteella. Kutsu ystävät illalliselle ja kokkaa ihanaa juustoista sipulikeittoa alku- tai pääruoaksi.
Ranskalainen sipulikeitto
Annoksia: 2 kpl | Valmistus: 45 minuuttia
näitä tarvitset
500 g sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
Suolaa, mustapippuria
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
Paahtoleipää
valmistus
Kuori ja viipaloi sipulit sekä valkosipulit.
Kuullota sipulit öljyssä kattilassa.
Lisää kattilaan venhäjauhot ja sekoita joukkoon vesi.
Lisää kasvisliemikuutio ja anna hautua noin puoli tuntia.
Mausta mustapippurilla.
Annostele keitto paistonkestäviin annoskulhoihin.
Lisää päälle viipaleet paahdettua paahtoleipää.
Ripottele päälle reilu kerros Sinileima Emmental juustoraastetta.
Gratinoi 5-7 minuuttia uunissa grillivastuksen alla.