syksyinen kasvisgratiini

Emmental

Syksyn kaunein lisuke syntyy satokauden juureksista, jotka ladotaan uunivuokaan omiin riveihinsä. Värikkäät kasvikset ruokkivat niin mieltä, kuin vatsaakin. Valitse gratiiniin herkullisia punajuuria, upean väristä bataattia sekä kotimaista palsternakkaa. Gratiini maustetaan aromikkaalla Eränkävijä® 15% juustolla, joka antaa ruokaan sekä makua, että väriä.

Syksyisen kasvigratiinin resepti on Sydänmerkki-resepti. Merkki kertoo sinulle, että resepti on paitsi maukas, myös terveellinen. Voit tarkistaa reseptin ravintoarvot tältä sivulta, olemme laskeneet ne käyttöösi yhdessä Sydänmerkin asiantuntijoiden kanssa. Valitse reseptiä varten Sydänmerkki-juuston Eränkävijä® 15% lisäksi muitakin Sydänmerkki-tuotteita, kuten ruokakermaa. Tunnistat tuotteet kaupassa helposti pakkauksessa olevasta Sydänmerkistä.

Tämä herkullinen gratiini sopii sekä lisukkeeksi, että sellaisenaan nautittavaksi. Kokeile gratiinia esimerkiksi lihan, kalan tai kanan kanssa. Raikas salaatti kruunaa aterian!


syksyinen kasvisgratiini | sydänmerkki-resepti

Annoksia: 6 kpl (annoskoko 220g) | Valmistus: +60 minuuttia

ainekset

  • 600 g punajuurta

  • 600 g bataatti

  • 600 g palsternakkaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1/2 dl tuoretta tai 2tl kuivattua timjamia

  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

  • ½-1 tl suolaa

  • 2,5 dl ruokakermaa (4%)

  • 100g Eränkävijä® 15% raastettuna

Valmistus

  1. Kuori kaikki juurekset huolellisesti.

  2. Leikkaa juurekset ohuiksi siivuiksi joko veitsellä, tai käyttäen mandoliinia.

  3. Lado juurekset uunivuokaan riveihin niin, että jokaisessa rivissä on vain yhtä juuresta.

  4. Murskaa valkosipulinkynnet ja raasta juusto.

  5. Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, mausteet, ruokakerma ja puolet raastetusta juustosta kulhossa.

  6. Kaada seos kasvisten päälle ja peitä vuoka foliolla.

  7. Paista foliolla peitettynä 45 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

  8. Poista folio, lisää loput juustoraasteesta kasvisten päälle ja paista vielä 5 minuuttia, tai kunnes pinta on gratinoitunut kauniisti.

Vinkki: Valmista gratiini joko leikkaamalla juurekset ohuiksi siivuiksi veitsellä, tai käyttämällä mandoliinia. Mandoliinin avulla pilkkominen sujuu nopeasti ja saat tasaisia siivuja. Tasapaksut siivut kypsyvät tasaisemmin, joten siksi on tärkeää leikata juurekset mahdollisimman tasapaksuisiksi paloiksi.


Sydanmerkki_originaali_CMYK jpg.jpg

Sydänmerkki -resepti

Sydänmerkki-resepti kertoo terveellisestä, mutta maukkaasta ruokaohjeesta. Olemme kiinnittäneet eritysitä huomiota Sydänmerkki-resepteissä suolan määrään ja rasvan laatuun. Resepteihin on valikoitunut mukaan paljon kasviksia, vähärasvaista lihaa ja juustovalikoimamme Sydänmerkki-tuotteita. Reseptit on hyväksytty lopuksi Sydänmerkki-tiimin toimesta, jotta voimme tarjota ravintosisällöistä luotettavaa tietoa.

kasvisgratiinin ravintosisältö

Kasvisgratiini ravintosisältö Kuusamon Juusto.jpg