Täyteläinen kalakeitto
Klassinen kalakeitto valmistetaan tuoreesta lohesta, perunoista, porkkanoista sekä purjosta. Mausteeksi kalakeitto ei tarvitse kuin suolaa, maustepippuria ja tuoretta tilliä. Toiset valmistavat tämän herkullisen keiton kirkasliemisenä, kun taas toiset haluavat keitosta täyteläisemmän lisäämällä keittoon kermaa. Kalakeittoon sopii lohen lisäksi ahvenet, seiti sekä made. Tarjoile täyteläinen kalakeitto ruis- tai saaristoleivän ja juustoviipaleiden kanssa.
täyteläinen kalakeitto
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 60 min
ainekset
10 perunaa
4 porkkanaa
Puolikas purjo
500g lohifileetä
8dl vettä
2d l kuohukermaa
10 kokonaista maustepippuria
Tuoretta tilliä
Suolaa
Lisäksi ruis- tai saaristolaisleipää, voita ja Gouda juustoviipaleita
Valmistus
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
Pese ja pilko purjo.
Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Paloittele filee reiluiksi kuutioiksi.
Keitä perunoita ja porkkanoita maustepippureiden kanssa vedessä, kunnes ne ovat lähes kypsiä.
Lisää keittoon purjo, lohi ja kerma. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Mausta suolalla ja tuoreella tillillä.
Tarjoile keitto ruisleivän ja juustoviipaleiden kanssa.