Täytetyt kananmunat savumuikku-juusto täytteellä

Täytetyt kanamunat, joka tunnetaan myös nimellä paholaisen munat, ovat oikea klassikko. Reseptissä kananmunien keltuainen poistetetaan ja täytteeksi lisätään savumuikku-juusto täytettä, jossa yhdistyy suolainen savumuikku sekä voimakas ja pehmeä Kuusamon Juuston Maasdam XO -juusto. Tämä herkku sopii täydellisesti alkupalaksi pääsiäiseen, mutta myös muihin illanistujaisiin alkuruoaksi tai pikkusuolaiseksi tarjottavaksi.


Täytetyt kananmunat savumuikku-juusto täytteellä

Annoksia: 12 kpl | Valmistus: 15 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 100g savumuikkua (muukin kala käy, tuore tai säilyke)

  • 12 kpl kananmunia

  • ½ pkt Kuusamon Maasdam XO herkuttelujuustoa

  • 0,5 tl mustapippuria murskattuna

  • 0,5 dl majoneesia

  • 1 tl sitruunamehua

  • koristeluun tilliä ja mätiä


Valmistus

  1. Keitä kananmunat ja kuori.

  2. Halkaise kanamunat ja siirrä keltuaiset erilliseen kulhoon. Sekoita keltuaisten sekaan majoneesi, sitruunanmehu, mustapippuri, savumuikut ja puolet Masdam XO juustosta raastettuna. Sekoita niin, että syntyy tasainen massa.

  3. Pursota massa kananmunan puolikkaisiin.

  4. Viimeistele lisäämällä munien päälle, mätiä, tilliä ja loput Maasdam XO raasteesta.