Täytetyt taatelit
Kun haluat valmistaa nopeasti herkullisia pikkutarjottavia esimerkiksi illanistujaisiin tai juhliin kokeile Vuoristojuustolla täytettyjä taateleita. Täytetyt taatelit ovat täynnä makua: vivahteikasta Vuoristojuustoa, aromikkaita taateleita ja suolaisia pistaaseja. Mikä ihana makuyhdistelmä!
Täytetyt taatelit valmistetaan tuoreista Medjoo-taateleista, jotka löydät kaupan hedelmäosastolta. Kivien poistaminen taateleista on helppoa, teet vain viillon taatelin pintaan ja nappaat esimerkiksi lusikan kärjellä kiven pois. Voit käyttää taatelin viimeistelyyn valmista pistaasirouhetta, tai rouhia kokonaisia pistaaseja veitsellä karkeaksi rouheeksi. Mikäli pistaasit unohtuivat kauppaan, kokeile rohkeasti muitakin pähkinöitä. Pistaasien suolaisuus antaa viimeisen silauksen makuyhdistelmälle, joten ripottele sormisuolaa lopuksi täytettyjen taatelien päälle, mikäli korvaat pistaasit suolaamattomilla pähkinöillä.
täytetyt taatelit
Annoksia: 40 kpl | Valmistus: 30 minuuttia
näitä tarvitset
Paketillinen tuoreita Medjool-taateleita
50-75 g Kuusamon Juuston Vuoristojuustoa
Tuoretta rosmariinia
Rouhittuja pistaaseja
näin onnistut
Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
Poista taateleista kivet.
Lisää pieni pala juustoa taateleiden sisään ja sulje taatelit rosmariinin oksalla.
Paista taateleita leivinpaperilla päällystetyllä uunivuoalla noin 10 minuuttia.
Hienonna pistaasit ja koristele taatelit rouheella.
Tarjoile heti lämpöisinä.