tomaattipiirakka
Herkullinen tomaattipiirakka syntyy nopeasti helpolla piirakkapohjan reseptillä ja Kuusamon Juuston aromikkaalla Emmentalraasteella. Piirakan kaunis ulkonäkö tekee siitä oivan brunssi- tai juhlaherkun.
Tomaattipiirakka
Annoksia: 6 | Valmistus: 60 minuuttia
Näitä tarvitset
Piirakkapohja:
150 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
Täyte:
4-5 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua basilikaa
¼ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
Pinnalle rouhittua mustapippuria
valmistus
Laita uuni kuumentumaan 225 asteeseen.
Sekoita vehnäjauhot ja suola. Nypi jauhot ja ja pehmennyt voi. Sen jälkeen lisää kananmuna nopeasti taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 24-27 cm).
Lisää pohjalle emmentalraaste. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja asettele ne piirakkapohjaan.
Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli, kuivattu basilika ja suola oliiviöljyyn. Pirskottele öljy tomaattien päälle.
Lisää piirakan päälle rouhittua mustapippuria makusi mukaan.
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat ruskistuneet kauniisti ja piirakkapohja on kypsää.
Kiireisen kokin Vinkki:
Voit myös halutessasi käyttää valmista piirakkapohjaa.