Tonnikalapastavuoka
Tonnikalapastavuoka on arjen pelastaja, joka valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle! Tomaattinen ja kermainen tonnikalavuoka saa erityistä täyteläisyyttä Kuusamon Juuston Eränkävijä 28% -juustosta, joka tuo annokseen juuri sopivasti voimakasta makua. Tämä arktinen arkijuusto sopii loistavasti kokkailuun, mutta on herkullinen myös sellaisenaan leivän päällä. Voit myös kokeilla vaihtelua ja käyttää tonnikalan sijaan kotimaista kalasäilykettä – maku on taattu!
Tonnikalapastavuoka
Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 60 min
NÄITÄ TARVITSET
500 g pastaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 keltasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 varsisellerin oksaa pilkottuna
2-3 porkkanaa pilkottuna
400 g tomaattimurskaa
200 g Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 % raastettuna
2 dl ruokakermaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 rkl sokeria
1 rkl kuivattua basilikaa
300 g kalasäilykettä (tonnikalaa, tai kotimaista kalasäilykettä)
Valmistus
Keitä pastat paketin ohjeen mukaan, pasta saa jäädä vielä napakaksi.
Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan oliiviöljy, keltasipuli ja valkosipuli. Kuullota pari minuuttia.
Lisää joukkoon varsiselleri ja porkkana jatka kuullottamista pari minuuttia.
Lisää kattilaan tomaattimurska, ruokakerma ja puolet Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 % juustosta. Hauduttele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja kastike paksuuntunut.
Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja basilikalla. Sekoita joukkoon keitetty pasta, kalasäilykkeet ja loput Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 % juustosta.
Siirrä seos voideltuun uunivuokaan ja paista kypsäksi 175 C asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia tai kunnes vuoka on kypsää.