Tuplajuustoburgeri
Klassikkojen klassikko, tuplajuustoburgeri maistuu viikonloppuna, mökillä, juhlissa ja miksei välillä arkenakin! Itse tehdyt burgerit ovat helppo ruoka tehtäväksi isommallekin porukalle, sillä niiden tekemiseen ei tarvitse montaa raaka-ainetta ja jokainen voi itse koota burgerin omien mieltymyksiensä mukaisesti. Burgereiden kanssa maistuu tietysti ranskalaiset, joten ota tästä talteen myös “loaded fries” -tyyppisten juustoisten ranskalaisten resepti talteen.
Mehevä ja näyttävä, smash-tyyppinen tuplajuustoburgeri kätkee sisällään kaksi rapeapintaista pihviä, tuoreita vihanneksia sekä suussa sulavaa Kuusamon Juuston Goudaa ja Savujuustoa. Pihvien päälle sulaneet juustoviipaleet tuovat burgeriin juuri sopivan määrän täyteläisyyttä ja savuisuutta. Tämä pesee ravintoloiden tuplajuustoburgerit 100-0! Ole siis oman elämäsi burgerimestari, kutsu ystävät tai perhe koolle ja järjestä kunnon burgerfestit! Nämä taatusti maistuvat jokaiselle ja täyttävät nälkäisemmänkin vatsan.
Vinkki: Tuplajuustoburgerista saa helposti tehtyä kasvisversion vaihtamalla jauhelihapihvit mieleisiin kasvispihveihin.
Tuplajuustoburgeri
Annoksia: 2 kpl | Valmistus: 30 min
NÄITÄ TARVITSET
4 kpl Kuusamon Juusto Gouda -viipaleita
4 kpl Kuusamon Juusto Savujuusto -viipaleita
400 g naudan jauhelihaa (rasvaa n. 20 %)
2 kpl hampurilaissämpylöitä
Kourallinen jäävuorisalaattia hienonnettuna
4 kpl tomaattiviipaleita
3 kpl ohutta siivua makeaa sipulia
6 viipaletta maustekurkkua
Ketsuppia ja makeaa sinappia
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Vähän öljyä paistamiseen
Valmistus
Laita kasvistäytteet odottamaan lautaselle ja mausta ne kevyesti suolalla.
Lämmitä öljyä pannulla ja paahda sämpylänpuolikkaat lämpimiksi. Ota sämpylät pois pannulta ja jätä odottamaan kasaamista.
Lisää pannulle hieman öljyä. Jaa jauheliha 4 osaan ja pyörittele palloiksi.
Laita jauhelihapallot pannulle ja paina leveän paistinlastan avulla ne ohuiksi pihveiksi. Tällä tavalla valmistat smash burger -tyyppisiä burgereita. Smash burger -pihvien ei ole tarkoitus olla tasaisen pyöreitä vaan rosoreunaisia. Rosoiset reunat karamellisoituvat paistaessa maukkaiksi ja rapeiksi.
Paista pihviä muutama minuutti ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Käännä pihvi ja mausta myös toinen puoli. Laita saman tien osan pihveistä päälle Goudaviipaleita ja toisen osan päälle Savujuustoviipaleita. Anna juuston sulaa. Kun pihvit ovat kypsät ja juusto sulanut, nosta kaksi pihviä päällekkäin. Varmista, että annokseen tulee molempia juustoja. Nosta lautaselle odottamaan kasaamista.
Levitä sämpylän pohjan päälle makeaa sinappia ja laita sen päälle jäävuorisalaattia, tomaattia, makeaa sipulia ja kaksi pihviä. Lisää pihvien päälle suolakurkkuviipaleet. Levitä sämpylän kanteen ketsuppia ja aseta hampurilaisen päälle.
Tarjoile tuplajuustohampurilaiset esimerkiksi juustoisten ranskanperunoiden kanssa.