Uunipaahdettu tomaattikeitto

Samettisen pehmeä ja täyteläinen uunipaahdettu tomaattikeitto on täydellinen valinta viileisiin päiviin. Suomalaiset tomaatit saavat uunissa paahtuessaan ihanan makeuden, ja Paimenpoika Ruoka & Dippi -juusto tuo keittoon täyteläistä ja juustoista makua. Tämä helppo ja herkullinen tomaattikeitto sopii niin lounaaksi kuin illalliseksi, ja sen valmistus onnistuu vaivattomasti kotikeittiössä.

Keiton voi koristella esimerkiksi balsamicolla tai lehtikaalisipseillä ja se maistuu parhaalta esimerkiksi juustoisten valkosipulileipien kera.


Uunipaahdettu tomaattikeitto

Annoksia: 8 kpl | Valmistus: 45 min


NÄITÄ TARVITSET

Valmistus

  1. Pese ja halkaise tomaatit. Kuori punasipuli ja pilko se lohkoiksi. Sekoita tomaatit ja punasipuli oliiviöljyn ja mausteiden kanssa uunivuoassa.

  2. Leikkaa valkosipulin hattu pois ja valuta sen päälle hieman oliiviöljyä. Laita valkosipuli uunivuokaan tomaattien ja punasipulin kanssa.

  3. Laita uunivuoka uuniin 200 asteeseen noin 40 minuutiksi.

  4. Purista kypsät valkosipulinkynnet ja paahdetut tomaatit sekä punasipulit tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi (voit käyttää myös sauvasekoitinta).

  5. Kaada seos halutessasi siivilän läpi kattilaan ja lisää vesi sekä Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas. Lisää mausteita tarvittaessa.

  6. Tarjoile esimerkiksi juustoisten valkosipulivoileipien kanssa.