uuniperunat
Uuniperuna on maukas ruoka, joka on helppoa valmistaa myös arjen kiireiden keskellä. Ja mikä parasta, siihen saa aina uutta vivahdetta varioimalla täytettä. Meidän reseptissämme täytteenä toimii tonnikala. Uuniperuna kruunataan aromikkaalla Emmentalraasteella, joka on tietenkin 100% juustoa.
uuniperuna
Annoksia: 4 | Valmistus: 120 minuuttia
NÄITÄ TARVITSET
4 isoa perunaa (Rosamunda)
1/2 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pakastepinaattia
1 prk tonnikalaa
1 prk Creme fraichea
suolaa, pippuria
valmistus
Kypsennä perunoita 200 asteissa uunissa noin puolitoista tuntia.
Anna perunoiden hieman jäähtyä ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi.
Kaiverra perunoihin kolo täytteelle.
Kuullota pannulla puolikas sipuli ja valkosipulinkynnet sekä pinaatti ja äsken kaivertamasi perunan massa.
Lisää tonnikala, creme fraiche, juustoraaste ja mausteet.
Jaa seos perunoihin kaiverrettuihin koloihin ja ripottele pinnalle vielä juustoa.
Paista uunin 225 asteessa kunnes juusto saa kauniin ruskean värin.