Viikuna-juustokorit

Joulu on herkuttelun aikaa!

Tämä viikuna-juustokorien resepti juhlii jouluisia makuja ja on täydellinen makeansuolainen suuhunpantava kauden juhlahetkiin. Makea hunaja, hapan viikuna, mieto saksanpähkinä ja havupuumainen rosmariini sopivat loistavasti täyteläisen Eränkävijä 28 % -juuston makupareiksi.

Viikuna-juustokorit ovat helppo ja nopea valmistaa suuremmallekin juhlaseurueelle, sillä reseptissä käytetään valmista croissant-taikinaa. Kannattaakin valmistaa enemmän kerralla, sillä nämä häviävät hyvin nopeasti parempiin suihin! Sen lisäksi, että makeansuolaiset viikuna-juustokorit ovat ihanan maukkaita suuhunpantavia, ovat ne myös näyttävä ja koristeellinen lisä joulun juhlapöytään.


Makeansuolaiset Viikuna-juustokorit

Annoksia: 24 kpl | Valmistus: 50 minuuttia


NÄITÄ TARVITSET

  • ½ pkt (n. 150 g) Kuusamon Juusto Eränkävijä 28 % -juustoa

  • 2 prk (á 240 g) valmista croissant-tuoretaikinaa

  • 3-4 kpl tuoreita viikunoita

  • juoksevaa hunajaa

  • kourallinen saksanpähkinöitä

  • muutama oksa rosmariinia

Valmistus

  1. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180 asteeseen.

  2. Avaa croissant-taikinarullat ja nipistä levyt yhtenäiseksi levyksi. Leikkaa levyt minimuffinipellin aukkoihin sopiviksi neliöiksi. Taikinaneliön sivun hyvä pituus on noin 4-5 cm. 

  3. Asettele neliöt muffinipellin aukkoihin. Painele pohjat ja reunat tiiviisti aukkojen seinämiä vasten.

  4. Kuutioi juusto noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele viikunat ja lohko ne hieman juustoa isommiksi paloiksi. Asettele juustokuutiot ja viikunat taikinakorien sisälle. Lusikoi päälle vähän juoksevaa hunajaa.

  5. Paista juustokoreja uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes korit ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita.

  6. Anna kypsien korien jäähtyä hetken aikaa ja viimeistele ne paloilla saksanpähkinää ja pienellä määrällä rosmariinia.

  7. Tarjoile huoneenlämpöisinä glögin tai kuohuviinin kanssa.