Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia juustoisiin kysymyksiin.

Tuotteet

  • Kauanko tuotteet säilyvät avattuna?

    Juusto säilyy parhaiten jääkaapissa alle + 8 °C:ssa omassa pakkauksessaan kunnolla suljettuna tai tiiviisti tuorekelmuun käärittynä. Mikäli juustoa ei ole kääritty muoviin, se kuivuu. Säilöntäaineeton juusto säilyy avatussa pakkauksessa jääkaapissa tiiviisti suljettuna noin yhden viikon. Säilönaineita sisältävät juustot säilyvät avattuina noin kaksi viikkoa.

    Juusto säilyy parhaiten ja pidempään puhtaassa jääkaapissa. Nyrkkisääntö juuston säilymiselle on seitsemän vuorokautta jääkaapissa, kalvossa, mutta jos jääkaappi on todella puhdas, juusto voi säilyä jopa kaksi viikkoa tai enemmänkin.

  • Miksi jokainen juustopala on erinäköinen?

    Juustojen valmistus on pitkälti käsityötä. Tämän seurauksena jokainen juusto on uniikki, eikä kahta saman näköistä palaa ole.

  • Minulla on tuotetoive

    Tuotetoiveita voit jättää Kuluttajille-sivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Valitettavasti emme pysty toteuttamaan aina toiveita, mutta käsittelemme niitä säännöllisesti tuotekehityspalavereissamme.

    Jätä meille tuotetoive

  • Ostamani tuote on homeessa, miten näin on voinut käydä?

    Mikäli pakkaukseen tulee reikä, pääsee suojakaasu karkaamaan pakkauksesta. Tämän seurauksena pakkaukseen pääsee vuotamaan ilmaa ja sen mukana homeitiöitä. Reikä pakkaukseen voi syntyä esimerkiksi mahdollisesta häiriöstä pakkauskoneella, jolloin pakkauksen sauma ei tule tiiviiksi.

Juustojen raaka-aineet

  • Mihin kaliumnitraattia käytetään?

    Kaliumnitraatti suojaa juustoa voihappokäymiseltä.

  • Mitä on hapate?

    Hapatteet ovat maitohappobakteerien viljelmiä, joita käytetään juustojen valmistuksessa. Kukin tuote tarvitsee oman hapatteensa, joka voi sisältää yhtä tai useampaa bakteerilajia. Hapatteiden käytön tuloksena syntyy aromiaineita, jotka antavat kullekin tuotteelle ominaisen maun.

  • Mitä käytetään juustojen savustuksessa?

    Käytämme Savujuuston savustukseen aitoja leppälastuja.