Millaisen palajuuston valitset tänään? Valikoimistamme löytyy täyteläinen gouda ja savujuusto, suussa sulava Paimenpoika® ja arktinen Eränkävijä®.
Reseptit palajuustoille
Palajuustomme sopivat sellaisenaan leivälle ja juustotarjottimelle, sekä monipuolisesti kylmiin ja kuumiin ruokiin. Palajuustojamme käytetään sen hyvän sulatettavuuden ansiosta monenlaisissa ruoissa, kuten gratiineissa, makaronilaatikon päällä, pizzassa ja piirakoissa täytteenä.
Tiesitkö tätä Kuusamon Juuston palajuustoista?
-
Gouda
Goudajuusto on saanut nimensä etelähollantilaisen Goudan kaupungin mukaan. Juustolla ei ole kuitenkaan nimisuojaa, joten goudajuustoja on valmistettu myös muissa maissa. Goudan käyttö on monipuolista, sillä se sopii niin leivälle ja herkutteluun kuin myös sulavan ominaisuutensa ansiosta ruoanlaittoonkin. Lisäksi Goudaa voidaan helposti raastaa, viipaloida ja kuutioida. Kokeile Goudaa esimerkiksi uuniruokiin ja suolaiseen leivontaan. Kuusamon Juuston valikoimasta löydät Goudaa sekä palana että viipaleena.
-
Savujuusto
Savujuusto on savustettu omassa savustamossamme aidoilla leppälastuilla., ilman lisättyjä aromeja. Mieto edamjuusto yhdistettynä lempeään savuisuuteen on kerrassaan vastustamaton yhdistelmä , ja siksi juusto onkin yksi klassikkojuustoistamme! Savujuuston pinta on ruskea savustuksesta johtuen, ja se on täysin syötävä.
-
Sydänmerkki-juustot
Meillä on valikoimissamme useita Sydänmerkillä varustettuja palajuustoja. Sydänmerkittyjen tuotteiden lähtökohtana toimii meillä aina maku, siitä emme tingi pienestä rasvaprosentista ja vähäisestä suolan määrästä huolimatta. Haluamme, että jokainen voi nauttia maukkaita juustoja. Sydänmerkki-tuotteet sopivat osaksi monipuolista ruokavaliota, niin leivälle kuin ruoanlaittoonkin.
