4 juuston pizza

 
 
Emmental

Pizza quattro formaggi eli neljän juuston pizza on klassikon maineen saanut simppeli pizza. Kun yhteen ruokaan saadaan laittaa täytteeksi vain juustoja, voidaan mielestämme neljän juuston pizzaa kutsua todelliseksi juustonystävien herkkuruoaksi. Tätä tuhtia ja erittäin juustoista valkoista pizzaa ei voi mielestämme kuin rakastaa. Mutta me olemmekin ehkä vähän puolueettomia tässä asiassa. Koskaan ei voi olla liikaa juustoa, eihän?

Neljän juuston pizzan kohdalla puhumme valkoisesta pizzasta, sillä perinteisesti tähän pizzaan ei kuulu tomaattikastike lainkaan. Mikään ei kuitenkaan estä kokeilemasta pizzaa tomaattikastikkeella; laita tomaattikastike pohjan päälle ennen juustoja. Neljän juuston pizzassa tärkeintä on tasapaino erilaisten juustojen välillä. Vuoltavaksi tehdyt Kuusamo-herkuttelujuustot sopivat tähän pizzaan täydellisesti, sillä niiden voimakkaat maut täydentävät sopivasti toisiaan. Etenkin Savustettua Goudaa kannattaa vuolla isoina paloina pizzaan, savuinen maku vie mukanaan.

Hyvä taikina, erinomaiset kotimaiset juustot ja kuuma uuni auttavat sinua luomaan suussasulavan pizzan. Eikun testaamaan!

 
 

neljän (kuusamon) juuston pizza

Annoksia: 6 pientä tai 3 isoa pizzaa | Valmistus: +2 tuntia


 
 

ainekset

Valmistus

  1. Valmista pizzataikina ohjeen mukaan.

  2. Esilämmitä uuni vähintään 250 asteiseksi.

  3. Mikäli käytät paistamiseen pizzakiveä, laita pizzakivi lämpenemään uuniin samalla, kun esilämmität uunia.

  4. Vuole juustot reilulla kädellä lastuiksi.

  5. Muotoile taikinapalloista pyöreitä pizzapohjia.

  6. Aseta juustolastut pizzapohjan päälle.

  7. Paista pizzoja uunissa keskitasolla noin 8 minuuttia.

  8. Ripottele valmiin pizzan päälle oreganoa.

  9. Korkkaa hyvä juoma ja nauti kuumasta pizzasta!

Vinkkejä:

  • Kokeile kuivatun oreganon sijaan tuoretta oreganoa, sen maku on voimakkaampi.

  • Voit tehdä pizzan myös tomaattikastikkeella. Lisää silloin tomaattikastike ennen juustoja pohjan päälle.